13 Ocak 2010 Çarşamba

Dizi oyuncuları 100. bölümü böyle eğlenerek kutladı

Kavak Yelleri'nde kutlama


KANAL D ekranlarının sevilen dizisi ‘Kavak Yelleri’, 100'üncü bölüm kutlaması yaptı.


Dizi oyuncuları yenilen yemeğin ardından Alsancak'ta eğlendi.

Çekimleri İzmir'de devam eden dizinin kutlama yemeği Narlıdere'deki Çamlaraltı Restoran'da düzenlendi. Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur'un da katıldığı gecede dizi oyuncuları ve tüm ekip eksiksiz hazır bulundu. Yenilen yemekten sonra piste çıkan dizi ekibi, sahneden inmedi.

Alsancak'ta ‘People’ adlı mekana giden dizinin erkek oyuncuları Sarp Apak ve oyuncu arkadaşı Tolga Sayışman'a kadın hayranları büyük ilgi gösterdi. Gece boyunca alkol alan Sarp Apak, zaman zaman ilginç hareketler de yaptı, bir ara uyukladığı görüldü. Dizi oyuncuları eğlenceli bir gece geçirdi.

İbrahim Kendirci


İbrahim Kendirci


İbrahim Kendirci
Doğum Yeri : Gaziantep
Doğum Tarihi : 09 Eylül 1986
(Gaziantep, 9 Eylül 1986), Türk oyuncu.

Lise öğrenimini Antalya’da gören Kendirci, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Osman Sınav’ın “Pars: Kiraz Operasyonu”nda Volkan karakterini oynadı. Halen Kavak Yelleri dizisinde Deniz karakterini canlandırmaktadır.

(21 yaşında): İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı 3. sınıf öğrencisi… Osman Sınav’ın “Pars: Kiraz Operasyonu”nda Volkan karakterini oynadı. “Kavak Yelleri”nde romantik genç Deniz’i canlandıracak olan Kendirci, “Pars’ta uyuşturucu kullanan, serseri bir genci oynadım. Bu dizide ise beni temiz kalpli, romantik bir genç olarak izleyeceksiniz. Bu iki farklı karakteri aynı yıl içinde canlandırmaktan dolayı çok mutluyum” diyor. Liseyi Antalya’da okuyan İbrahim’in 3 yılı aşın süredir de bir kız arkaşı var. İlk aşkım dizisinde, Türk Telekom ve Caramio reklamlarında da rol almış.

ibrahim Kendirvi ile Röportaj

Kendinden biraz bahseder misin?
Büyük bir tiyatro tutkunuyum.İlkokuldan beri drama dersleri alıyorum.İlkokul üçüncü sınıftan beri oyunculuk hep hedefimdi.Lisede drama derslerini ağırlaştırdım.Okulda tiyatro kulübünde tiyatro başkanlığı yaptım.İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarını kendime hedef koydum.Oyunculuk adına iyi bir adım atmak için konservatuar eğitiminin şart olduğunu düşünüyordum.Lise son sınıfta sınava girdim ve ilk girdiğim yıl kazandım.Çok zorluydu.Okulum devam ederken Osman Sınav’la tanıştım.”Pars Kiraz Operasyonu”nda oynadım.Ardından reklam filmleri geldi.Oyunculuk deneyimime sinema ile başlamak benim için büyük bir şans oldu.
”Kavak Yelleri” projesi geldiğinde kabul etmene neden olan şeyler nelerdi?
Bundan önce başka diziler için de teklif gelmişti.Ama ”Kavak Yelleri”nin ön çalışması o kadar ince elendi ve sık dokundu ki; ”Sağlam bir şey geliyor.”dedim.Öncelikle başarıya endesklenmek lazım.”Ben bunu yapacağım”dedim ve yaptım! Dizinin tutacağını da biliyordum.Çünkü başından beri kaliteli bir iş olacağı belliydi.
Deniz ve İbrahim’in ortak noktaları var mı?
Evet var.Her oyuncu oynadığı rol bir katil rolü bile olsa içindeki katili ortaya çıkarıyordur.Her oyuncunun yarattığı karakterle ortak noktası mutlaka vardır.Ki olmak zorundadır! Ben de İbrahim Kendirci’deki Deniz’i ortaya çıkarıyorum.
Mesela Deniz gibi özel hayatında sevgilini ailene karşı savunur musun?
Hayatta hiç böyle bir şey başıma gelmedi.Gelseydi ne yapardım bilmiyorum.Ben aileme çok düşkünüm.Kolay kolay dışarı çıkmam.Hep annemlerin yanındayımdır.Aileye düşkünlüğüm olduğu için özel hayatta annemi tercih ederdim diye düşünüyorum.
Sinema,reklam filmleri,dizi oyunculuğu derken bir çok farklı projede yer aldın.Senin için hangisi daha ön planda?
Tiyatro ilk göz ağrısı.Bambaşka bir şey.Tabii sinema da öyle…
Oyunculuk için yaptığın veya yapabileceğin en büyük fedakarlık nedir?
Ben üçüncü sınıf öğrencisiyim ve bu yıl devamsızlıktan sınıfta kaldım.Herhalde daha büyük bir fedakarllık yapamazdım.
”Kavak Yelleri” sana ne kazandırdı?
Tecrübe…Hayata ve iş hayatına dair bir çok tecrübe kazandım.
Çekimlerden kendine vakit ayırabiliyor musun?Özel hayatın nasıl gidiyor?
Özel hayatım özel gitmiyor! Özel hayatımda genellikle yalnızım.Yalnız kalmayı çok seviyorum.Ev kuşuyumdur.Odam,kitaplarım v

Sarp Apak


Sarp Apak


Sarp Apak (d. 11 Kasım 1981, Diyarbakır), Beş yaşına kadar bu şehirde yaşamış,daha sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya taşınmış ve bu şehirde büyümüştür.

O sıralar işletme eğitimi almayı planlayan oyuncunun tiyatro hayatı, annesi, teyzesi ve yengesinin yetenek sınavlarına başvuru formu almasıyla başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü (2004) bitirdikten sonra, okuldan hocası Barış Erdenk’in desteğiyle İstanbul’a gitti.

Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sergilenen “Ağır Roman” adlı eserde başarılı bir oyunculuk çıkarttı. O senenin sonunda Yılmaz Erdoğan’ın da yer aldığı BKM Grubu’na dahil oldu ve Organize İşler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu. Anadolu Kaplanı, En Son Babalar Duyar dizilerinde ve Doğtaş reklamlarında da rol aldı. “Sizinkiler Dünya Kaç Bucak” adlı çocuk oyununda oynadı ve bu oyunla Türkiye turnesine çıktı. BKM’nin yanında “Mutfak” adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapan yetenekli oyuncu, asıl şöhretini Avrupa Yakası’ndaki Tanrıverdi rolüyle yakaladı. Daha sonra yer aldığı İşTcell reklamlarıyla da büyük beğeni topladı. Mimikleri ve hareketleri çok beğenilen Apak, Gazanfer Özcan – Gönül Ülkü Tiyatrosu’nda da “Öp Babanın Elini” adlı oyunda “Emrecan” rolünde oynamaktadır.

Koyu Beşiktaş taraftarı olan Apak, kendi yazıp bestelediği “Aşkınla Yandım” şarkısıyla birçok rock müzik dinleyicisinin listesine girmeyi başardı. Şöhret basamaklarını birer birer tırmanmasına rağmen mütevazılığını her zaman korumayı başardı.

Mahsun Kırmızıgül’ün Beyaz Melek adlı filiminde de rol almakla birlikte son olarak O… Çocukları adlı filmde Saffet rolünü üstlenmiştir.

Sarp Apak – Oyuncu2007 – Kavak Yelleri 2006 – Anadolu Kaplanı 2004 – Avrupa Yakası : Tanrıverdi 2002 – En Son Babalar Duyar

Filmleri
Organize İşler (2005)…Kemal
Beyaz Melek (2007…Reşat)
Plajda (2008) …. Ali
O… Çocukları (2008) …. Saffet
Güneşi Gördüm (2009) …. Ahmet

Sarp Apak Kavak Yelleri Röportajı (Güven)

Sarp Apak Röportajı

Kavak Yelleri’nin yeni yıldızı Sarp Apak, “Avrupa Yakası”ndaki Tanrıverdi tiplemesiyle tanınıp sevilmiş ve daha sonra “Kavak Yelleri” dizisine transfer oldu. Bu kez sevenlerinin karşısına “üçkağıtçı Güven” olarak çıkan oyuncu, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda kariyerinden özel hayatına kadar hakkında merak edilenleri anlattı.

* “Kavak Yelleri”nin yeni sezonunda oynuyorsunuz. Teklif nasıl geldi?

- “Avrupa Yakası”nın biteceği haberi resmileşince teklifler geldi. Timur Abi (Savcı) beni ikna etti ve teklifi kabul ettim.

* “Avrupa Yakası”yla tanındınız. O dizinin sizin için bir dönüm noktası mıydı?

- Elbette… şampiyonlar Ligi’nde oynama şansıydı. İlk set gününü her zaman coşkuyla anacağım.

* Şu anda “Kavak Yelleri”nde Güven’i canlandırıyorsunuz. Sizce Güven, diziden ayrılan Efe’nin yerini doldurabilecek mi?

- Ben seyircinin keyfine bırakıyorum bunu. Zamanla alışıldığını, “Avrupa Yakası”ndaki şesu-Tanrıverdi değişikliğinde gördüm. Üstüne üstlük “Kavak Yelleri”nde ben bambaşka bir karakteri canlandırıyorum.

* Güven, adının tam tersi bir karakter… Dizide komedi unsuru sizinle birlikte daha da arttı. Bu duruma Sarp Apak olarak ne kadar katkınız olduğunu düşünüyorsunuz?

- Bana yazılan rolü en inandırıcı şekilde oynamam gerekiyor. Ayrıca çocukluğumdan beri komedi unsuru olmanın peşindeyim, bunu seviyorum.

TANRIVERDİ’YE BENZERSEM YÖNETMEN BENİ UYARIR

* Halk sizi “Avrupa Yakası”ndaki Tanrıverdi rolüyle benimsemişti. Hemen sonrasında Güven rolüne kolay uyum sağlayabildiniz mi?

- Ben bütün rolleri mantık çerçevesinde ayrıştırmaya çabalıyorum. Güven rol olarak iştah açıcı,. Yönetmenimiz Jale Hanım’a da güveniyorum, eğer bir şeylere benzerse uyarır.

* Sette bir gün nasıl geçiyor?

- Çok yoğun çalışıyoruz. ızlenen 90 dakikanın ardında, 100 saatlik çalışma var.

* Çekimler artık ızmir ve Urla’da yapılıyor. ızmir’i sevdiniz mi? İstanbul’u özlüyor musunuz?

- 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk mezunuyum. ızmir’i iyi biliyorum, mükemmel nostalji yaşıyorum içten içe… İstanbul’u henüz özlemedim.

* Boş vakitlerinizde ne yapmayı seversiniz?

- Playstation, sinema filan, ama en çok arkadaşlarımla vakit geçirmek,,

* Sporla aranız nasıl?

- Futbolu çok seviyorum. O benim canım ama “12 Dev Adam”ı da çok sıkı takip ederim.

KADINLARLA ANLAŞMAYI KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİM

* Bir sevgiliniz var mı?

- Var hem de süper, nazar değmesin! Aşık olmak insanı diri tutuyor. Kadın egemen bir ailenin erkek ferdi olarak, kadınlarla anlaşmayı küçük yaşlarda öğrendim galiba…

* Romantik bir erkek misiniz?

- “Evet” desem beni tanıyanlar yemeyecek! Ama içli yanlarım vardır…

* Sürprizler yapmayı sever misiniz?

- Büyük sürprizim sayılıdır ama küçük küçük yaparım sevdiklerime.

* Bir kadın için hiç ağladınız mı?

- Tabii ki..

* Evlilik, baba olmak… Size yakın kavramlar mıdır?

- Çok yakın kavramlar bana, mutluluğun formülü çok açık!

KIZI ÇOK SEVİYOR DİYE BENİ ALMANYA’YA GÖTÜRMEYE KALKAN OLDU

* “Avrupa Yakası”nda şarkı söylüyor ve gitar çalıyordunuz. Gerçek hayatta müzikle aranız nasıl?

- İyi bir dinleyiciyim. Müzik çok ilgimi çeken bir dünya… Söylemek, çalmak da hoşuma gidiyor.

* şimdiye dek hayranlarınızdan aldığınız en ilginç teklif neydi?

- Beni ciddi ciddi Almanya’ya götürmeye çalışan oldu. Arabayla hem de… Kızı çok seviyormuş da!

* Sizi yakın gelecekte bir sinema filminde görebilecek miyiz?

- “7 Kocalı Hürmüz”de oynadım. Mükemmel bir kadro kuruldu. iyi bir iş olacağına inanıyorum.

Sarp Apak Röportaj

Prensipli, harbi delikanlı, ‘bacım’ dediği birine asla yan gözle bakmayan; bu yüzden aşkını bile itiraf edemeyen Diyarbakırlı bir çaycı o… Şimdi herkes, ‘Tanrıverdi’ karakteriyle Avrupa Yakası’nın kadrosuna dahil olan 25 yaşındaki Sarp Apak’ı konuşuyor… Yılmaz Erdoğan’ın son sinema filmi ‘Organize İşler’, ‘En Son Babalar Duyar’ ve ‘Anadolu Kaplanı’nda rol alan genç oyuncu, Avrupa Yakası’nın dışında; Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nun 11 Kasım’da prömiyeri yapılacak ‘Öp Babanın Elini’ oyununda rol alacak. Dizi dışında onu televizyonda artık daha sık göreceğiz; çünkü bu akşam yayınlanmaya başlayacak olan yeni Turkcell reklamlarının yüzü oldu… Gülse Birsel’in dediği gibi; kızlar ona bayılıyor. Öyle ki bu röportaj için gazeteye geldiğinde herkesin ilgisini çekmeyi başardı; samimiyeti ve mütevazılığı ile tam puan aldı! Gazetede onun için en çok söylenense şu oldu: “Aa, ekranda dev gibisin, meğer ne kadar küçük görünüyormuşsun!”

* Hani denir ya ‘çocukluğundan belliydi tiyatrocu olacağı’ diye… Bu size de söylenir miydi?
Çok hareketli ve çok yorucu bir çocukmuşum. Annem şöyle derdi, “Saygısız ve sevimsiz bir çocuk olmadın ama bizi perişan ettin!” Neşeli ve konuşkanımdır. Bizde böyle tiplere ‘şuna bak, tiyatrocu gibi’ derler. Öyle başlamış bir şey… Öyle oyunculuk ışığı görme durumları yok, benim ailemde sanatla uğraşan kimse de yok. Bir tane piyanist şantör akrabam var o kadar! Tiyatroya hevesim de yoktu. Annem, teyzem ve yengemin sürprizi bu bana… Toplanıp bana yetenek sınavı başvuru formu almışlar. İşletme eğitimi almak niyetindeydim ben. Tiyatro sınavını kazandım, çok imkansız görüyordum. Benim hep imkansız dediğim şeyler oldu. ‘Avrupa Yakası’ da imkansız gözüyle baktığım bir işti. Hayati konularda şanslı olduğumu düşünüyorum artık. İyi ki tiyatrocu olmuşum, İşletme okusaydım da yerel bir radyoda falan çalışırdım!

AVRUPA YAKASI OLMAZ SANDIM

* Kimdir Sarp Apak? Nereden geldi İstanbul’a, hikayesi nedir?
25 yaşındayım. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı 2004 mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra hocam Barış Erdenk vasıtasıyla İstanbul’a geldim. Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sahnelenecek ‘Ağır Roman’ oyunu için. Zaten okulda oynuyorduk bu oyunu. Burada popüler bir kadronun; Meral Oğuz, Cezmi Baskın ve Kerem Alışık’ın katılmasıyla Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sahnelendi oyunumuz. Bir sezon oynadım. İstanbul’da ilk profesyonel tiyatro deneyimimin olduğu, oyunculuğun okulda öğrendiğimizden farklı yanları olduğunu görmeye başladım. Ama asla ‘evet ben yüzde 100 hazırım’ demedim. O senenin
Bu rolü Bu rolü senenin sonunda BKM kendi atölye grubunu kurdu. Ve bir şekilde ben o atölye grubuna dahil oldum.

Pelin Karahan


Pelin Karahan kimdir, Kanal D Kavak yelleri dizi oyuncusu, Vildan Pelin Karahan Fotoğrafları, Aslının resimleri ve röportajları

Pelin Karahan

Gerçek Adı : Vildan Pelin Karahan
Doğum Yeri : Ankara
Doğum Tarihi : 06 Ekim 1984
Eğitimi : Ön Lisans

Ortaokula kadar Ankara Arı Koleji Ödemiş’te daha sonra Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’nde eğitimine devam etti. Eskişehir’de turizm otelcilik okudu. Kavak Yelleri’nde Aslı karakterini canlandırmaktadır. Başından bugüne ne oyunculuk ne de sanatın herhangi bir kolu ile ilgili hiçbir merakı, çalışması ve altyapısı olmadığı halde üniversite yıllarında televizyon dünyasına girmesi arkadaşlarının desteği ile olmuştur. Reklam çekimleriyle başladığı oyunculuğa Kavak Yelleri dizisiyle devam etti. Kavak Yelleri’nden önce, Demirdöküm, Coca Cola Light , Ülker Royal Golf ,Kit Kat , Molped ve Carrefour reklamlarında oynamıştır. En son Yedigün Yıldızları reklam filminde oynamıştır.

Pelin Karahan (d. 6 Ekim 1984 Ankara Türkiye[1]), Türk oyuncu.

İlkokulu Arı Kolejinde okudu. Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’nden ve Ödemiş Anadolu Lisesinden başarıyla mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme’den mezun oldu. Karahan, okul yıllarında çeşitli faaliyetlere büyük katılım gösterdi. Kendisi özellikle dans ve taklit yönünden fazlasıyla kabiliyetlidir. İstanbul’a çalışmak için geldiğinde ek iş olarak çalışmak için Erberk Ajans’a kaydoldu. Bu ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile Demirdöküm reklam filmini çekti. Bu reklamların devamı da geldi. Coca Cola Light , Ülker Royal Golf , Yedigün Kit Kat ve Carrefour reklam filmlerinde de oynadı. Son olarak karşımıza Komili Şampuan Reklamı ile çıktı. Daha sonra Kavak Yelleri seçmelerine katıldı ve Aslı rolüne seçildi.

Pelin Karahan (ASLI) Röportajları

- Bize dizideki Aslı’yı anlatarak başlar mısın?

Pelin Karahan: Aslı 17 yaşında.Kasabada büyümüş üniversite sınavına hazırlanan bir genç kız .Ailesinin maddi sorunları var.Sınavı kazanmak zorunda ki hayatını garantiye alsın.Lise sonda okuyor Aslı, ama çalışmak zorunda da kalacak.Çünkü annesine ve ailesine destek olmaya çalışıyor. Babasına çok düşkün ve babası onun gözünde bir kahraman.Aslı’nın Efe ve Deniz isminde çocukluk arkadaşları var.Çok iyi arkadaşlar ama Aslı bir yandan da genç bir kız tabii.Yavaş yavaş Deniz’e bir aşk beslemeye başlıyor.Ama bunu bazı durumlarda bastırmak zorunda kalıyor. İlk kez aşkı tatmış oluyor ve yeni bir kız geliyor, ona karşı kıskançlıkları doğuruyor. Aslı çok inatçı ve sert görünümlü bir kız. Kız gibi değil aslında biraz erkek gibi.

- Aslı maddi zorluklara rağmen okuyor.Hiç böyle bir süreç yaşadın mı ?

Pelin Karahan: Orta dereceli bir ailenin çocuğuyum. Zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama atlatıyorsunuz. Ailenin birbirine kenetlenmesiyle ilgili.

- Aslı ile Pelin’in örtüşen ve örtüşmeyen yanlarını senden öğrenebilir miyiz?

Pelin Karahan: Ben tamamen içimden geldiği gibi canlandırıyorum Aslı’yı. Eğer ortak bir özelliğimiz varsa kameraya yansıyor.Bende çok inatçı ve kıskancımdır.Bazı şeyler örtüşmüyor mesela. O zamanlar da ‘Ben olsam ne yapardım?’ diyorum ve Aslı’nın hal ve tavırları çıkıyor ortaya. Aslı Deniz’e olan aşkını söyleyemiyor.Ben olsam söylerdim.Benim daha yumuşak yanlarım var, Aslı çok sert bir kız ama onu oynamak çok keyifli.

- Aslı’nın aile sorunları var.. Pelin de onun gibi aile sorunları yaşadı mı?

Pelin Karahan: Çok girmeyeyim o konuya ama tek sıkıntım annem ve babamın ayrı olması. O da günümüzde sorun olmaktan çıkıyor. Annem beni çok güzel yetiştirdi.O konuda psikolojisi bozuk bir çocuk olarak büyümedim. Annemin ikinci evliliğinden de bir kardeşim var.

- Senin de hayatının herhangi bir dönemimde başında kavak yelleri esti mi ?

Pelin Karahan: Tam o yaşlardayken geçti.Ben şimdi 23 yaşındayım.Aslı 17 yaşında, altı yıl öncesine bakıyorum, ne kavak yelleri esmiş… Ama çocukluktan çıkıp iş hayatına girince para kazanmaya başlayınca duruluyorsunuz ve daha mantıklı düşünmeye başlıyorsunuz.

- Kavak Yelleri sende eserken neler yaşadın?

Pelin Karahan: Çok başına buyruk bir genç değildim.O zamanlar mantıklı gördüğüm şeyler şimdi bana çok çocukça geliyor.Evden ayrılıp üniversiteye gittim.Şimdi olsa yapmazdım.17 yaşında aileden ayrılmak bir genç kız için hiç de kolay değil.Ama iyi ki de yapmışım, hiç pişman değilim.

- Dört reklam filmini saymazsak bu ilk ciddi oyunculuk denemen.Olay nasıl gelişti nasıl fark edilip keşfedildin?

Pelin Karahan: Ankara’dan İstanbul’a geldim okuldan sonra. Üniversitede okurken yazları staj yaptım otellerde ama o işin bana göre olmadığına karar verdim.Bodrum’da, Ankara’da çalıştım.

- İstanbul’a gelince ne oldu?

Pelin Karahan: İnteraktif reklam hizmeti veren bir şirkette müşteri ve halkla ilişkilere baktım. O sırada, ‘Ajansa yazdıralım seni’ dediler.

- Kim dedi?

Pelin Karahan: Ben istiyordum zaten. İstanbul’da geçinmek kolay değil. Ek gelir olurdu.Yüzümün uygun olduğunu söylediler.Bir şekilde ajansa kaydoldum ve yolun başındayken önüm çok açıktı.
İki ayda dört reklam filmi çektik.Ajans yoluyla bana kast haberi geldi.Görüşmelere gittim, iki üç kez görüştük. Anlaştık.

- Kaç kişinin arasından seçildin?

Pelin Karahan: Çok kalabalıktı.

- Bugüne kadar herhangi bir oyunculuk eğitimi aldın mı?

Pelin Karahan: Benim hiçbir oyunculuk eğitimim yok. Diksiyon dersi bile almışlığım yok. Ama bu reklam çekimleri başlayınca ‘ bu işten keyif aldığıma ve bu işten para kazandığıma göre, bunun eğitimini almam gerek’ diye düşündüm. Aslında sadece doğallıktan başlayan bir şey bu.Eğitim almadığım için doğal olduğumu söylediler.Birtakım akademiler var bir yıllık, altı aylık.Bunlar iyi tiyatrocuların kurduğu akademiler. Onları araştırdığım zaman bu dizi çıktı karşıma.Çok iyi oyuncular, çok iyi bir kanal, çok iyi bir ekip…

- Yönetmenle ne konuştun sete gittiğinde?

Pelin Karahan: ‘Her zaman doğal oyna’ dedi. Bende içimden geldiği gibi oynadım.Bizim ekibimiz çok güler yüzlü,rahat ediyorsunuz. İçimden gelen her duyguyu rahat rahat oynadım.Ben işin eğlencesindeydim belki, ama bu iş benim içimdeki yeteneği fark etmemi sağladı.Çünkü çok iyi bir proje, çok iyi bir kanal.Beni de seçtiklerine göre , bir şey var demek ki.

- Yıllardan beri magazin dünyasını çok yakından takip ediyormuşsun…

Pelin Karahan: Magazini takip ettim ama hiçbir zaman o kadar yakında değildi.Demet Akalının kiminle evlendiğini ya da Bülent Ersoy’un hangi yarışmada jüri olduğunu bilirim, çünkü her yerde var. Haberde şov programında.

- ‘Oyuncu olsam, şunun gibi yükselsem’ diye düşlerin oldu mu?

Pelin Karahan: Hayır hiçbir zaman olmadı.’Ben çok utanırım’ die düşünüyordum ama tersi oldu.

- Aslı rolüne nasıl hazırlandın?

Pelin Karahan: Bir hazırlığım olmadı.Odada kendi kendime, ‘ Şöyle yapmalıyım böyle yapmalıyım’ demedim.Oraya gittiğinizde o anda,o karakter çıkıyor içinizden.Yönetmen anlatıyor, okuyorsun ve oynuyorsun.Doğal bir şekilde yansıtıyorum.Yönetmen beni rahat bırakıyor.Bütün oyunculara karşı böyle bende onların bir parçasıyım.

- Oyunculuk eğitimi almamış olman büyük bir kayıp değil.Çünkü bu tarz oyuncu sayısı hiç de az değil.Ayrıca nota bilmeyen solistler bile var bu ülkede.Bu konuda Pelin, kendine ne kadar güveniyor?

Pelin Karahan: Kafamda bu tarz bir iş yoktu.Reklam çekerken de yoktu.Bu dizinin başlamasıyla çok iyi şeylerin olacağına inanmaya başladım. Ama seçici olmak lazım.Ben seçici olursam bana köstek olmayacak insanlar olursa, içimde çok güzel şeyler var.

- Dizideki Aslı ÖSS ile savaş halinde… Eğitim sistemi sence düzgün mü , yoksa yapılması gerekenler var mı?

Pelin Karahan: O yaşlarda ben ilk dershaneye gittiğimde deneme sınavına girmiştim ve eve ağlayarak dönmüştüm.’Annem buraya para yatırıyor ve ben yapamayacağım’ demiştim.O kadar korkunç ki üç saatte seni kısıtlıyorlar.Yaptın yaptın,yapamadın gittin.Emeklerin tamamen boşa gitti.Yılmamak lazım. Gidişat iyi değil.Bu sürecin okul düzenine yayılması lazım. 3 saatte kalmamalı.Bu bir gencin hayalleriyle oynamak demek.Biz bu düzene ayak uydurup bir şekilde pes etmeden devam etmeliyiz yoksa olan yine bizlere olacak.

- Oyunculuk konusunda ne planlıyorsun?

Pelin Karahan: Ben plansız programsız hareket ediyorum, ama bir sinema filmi teklifi geldi bile.Tabii ki oynamak istiyorum.Bundan sonra bir dizide de sinema filminde de ..Şu an değerlendirme aşamasındayım.Çok gencim çok farklı işler gelebilir, seçici olmak dikkatli olmak lazım.Acele etmeden her işi değerlendirerek devam etmem lazım. Bu dizi benim için çok önemli ama gelen teklifleri değerlendiriyorum.

- Bu bir yaz dizisi oldu…

Pelin Karahan: Aslında yaz dizisi değil.Bu yaz başında başladı ama 2008 e kadar devam etsin istiyoruz.Biz çok umutluyuz.

- Televizyonda izlediğin diziler hangileri?

Pelin Karahan: ‘İkinci Baharı çok severdim.Favorimdi.’Bin bir Gece’ , ‘ Avrupa Yakası’ , ‘Yaprak Dökümü’ nü de izliyorum.Çok farklılar.Sitcom’u da çok seviyorum, ‘ yaprak Dökümü’ gibi dizileri de.

- Oyuncu olarak kimi ya da kimleri örnek alıyorsun?

Pelin Karahan: Bu işlerde gözüm olmadığı için kafamda oluşmadı.Meltem Cumbul ,Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer’i çok beğenirim Birçok isim var böyle.

- Bir genç kız olarak bu yaldızlı dünyaya girmek üzeresin.Bu seni ürkütüyor mu ?

Pelin Karahan: Aslında çok ürkütmüyor.Kendime ve kişiliğime çok güveniyorum.Hırslı değilim yükseklerde gözüm yok.Gittiği yere kadar iyi bir şekilde ilerletmek istiyorum.Birileri tanıyacak sadece ama onun dozunu ayarlayabileceğimi düşünüyorum.Peşimden koşturtmayı sevmem.O durumlar bana göre değil.Kişiliğimden ödün vermeden insanları kırmadan ilişkilerimi devam ettireceğim.

- Dizide Deniz rolündeki İbrahim Kendirciye sırılsıklam aşıksın.Peki gerçek hayatta aşkla aran nasıldır?

Pelin Karahan: Ben severim sevgimi de belli ederim.Bir yıldır sevgilim var ve onu çok seviyorum.Sevdiğimi belli de ediyorum.Benim de lisede platonik aşklarım oldu.Karşı taraf hiç bilmedi bile.Ama büyüdükçe ilişkiler oturuyor.

- Bu durum onu rahatsız ediyor mu?

Pelin Karahan: Çok güzel bir ilişkimiz var bunun için bozulmasından korkuyor olabilir.Belki kendi içinde birtakım düşünce ve sıkıntıları olabilir ama bana çok destek oluyor.En başta o bana cesaret verdi.Onu desteği olmasa ben bu işe giremezdim.İzmir’de çekiyoruz diziyi.Birbirimizi 1 ay göremiyoruz bazen.Ama o geliyor,ben gidiyorum.Bugün katıldığım bir programa çıkmadan önce bana ‘İyi şanslar seninle gurur duyuyorum’ diye mesaj çekti. Çok sevdiğiniz bir erkeğin desteğini hissetmeniz çok önemli.

- Mesleği ne?

Pelin Karahan: Reklamcı.Reklam ajansı var.

- Hayallerinizde evlilik var mı?

Pelin Karahan: Var tabii ki.O benden dört yaş büyük.Düzenimizi oturttuktan sonra istiyoruz.

Aslı Enver

Aslı Enver

Aslı Enver


Aslı Enver
Doğum Yeri : Yurt Dışı
Doğum Tarihi : 10 Mayıs 1984
Eğitimi : Lisans (Devam Ediyor)
Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olan Enver Haliç Üniversitesi’nin Tiyatro Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir. Kanal D’de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine karakterini canlandırmıştır. Genç oyuncu daha önce Hayat Bilgisi dizisinde, Yapı Kredi, Lescon ve Molped reklamlarında rol almıştır.

Aslı Enver (Mine) Röportaj

“Almanya’dan Türkiye’ye getirilmiş bir kız. Kasaba gibi bir yere geliyor ve Deniz’i kendine aşık ediyor. Mine erkekleri kullanarak bir şeyler yapmak istiyor. Kendine göre haklı sebepleri var. Ben de 12 yaşıma kadar İngiltere’de yaşadım. Mine karakteri bana zıt olmasına rağmen bazı benzer yönlerimiz de yok değil.”

Oyunculuk eğitiminiz var mı?

Aslı Enver – Dokuz senedir tiyatro eğitimi alıyorum. Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Daha önce Hayat Bilgisi’nde Hazal’ı canlandırdım.

Role evet demenizin nedenleri nedir?

Aslı Enver – Asıl sebep Mine’nin Hayat Bilgisi’ndeki Hazal ile tam tersi bir karakter olmasıydı. Sarışın olduğum için bundan önce bana hep aptal sarışın, masum kız ve hafif silik roller geliyordu. Ben sarışınım, ömrümün sonuna kadar bana böyle aptal sarışın rolleri gelecek diye düşünüyordum ama bu rol geldi. Bende gelen teklifi hemen kabul ettim.

Size gelen tepkiler ne yönde?

Aslı Enver – Kötü her zaman dışlanır. Bu yüzden bana sinir oluyorlar. İğrenç Almancı diyorlar. İnternete artık girmiyorum. Çok acımasızca yorumlar yapıyorlar. İnternetin başında aptal gibi gözlerim doluyor. Bu yüzden nete girmiyorum. Aslında bu işi ne kadar iyi yaptığımı gösteriyor ama ben yine de olumsuz yorumlardan etkileniyorum.

İstanbul dışında çalışmak nasıl?

Aslı Enver – Çok zor .Özlem duygusunu çok yoğun yaşıyorum. Bir de burada özel bir hayatınız yok. Ailemi özlediğim zaman yapım ekibindeki Pelin ablaya sarılıyorum.

Hayatınızda biri var mı?

Aslı Enver – Şuan da hayatımda biri yok. Herkes gibi bende bir darbe yedim.O darbeleri atlatmak biraz zaman alıyor. İzmir’e gelmişken biraz olsun kendimi dinliyorum. O kalp kırıklığı ve yara geçmeden bir ilişkiye başlayamam. Dizide Mine, aldatıldığını öğrenecek.Bunun can acısını ben biliyorum ve onu çok iyi hissedebildim. Aldatıldığını duyduğun zaman ne kadar canının yandığını ve kulaklarının bile yandığını çok iyi bilirim. Bir oyuncunun yaşadığı acı kendisine ve oyunculuğuna çok fazla şey katıyor bence.

___________________________________________________________

İşte Kavak Yelleri’nin genç ve güzel oyuncusu herkesin Kavak Yelleri Mine deyince tanıyacağı Aslı Enver’in özel hayatından, aşk ilişkisine, eğitiminden dizide canlandırdığı Mine rolüne kadar kendisi ve düşündükleri hakkında ilginç satırbaşları bulabileceğiniz çok özel bir röportajı.

Oyunculuk eğitiminiz var mı?

Aslı Enver – Dokuz senedir tiyatro eğitimi alıyorum. Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Daha önce Hayat Bilgisi’nde Hazal’ı canlandırdım.

Role evet demenizin nedenleri nedir?

Aslı Enver – Asıl sebep Mine’nin Hayat Bilgisi’ndeki Hazal ile tam tersi bir karakter olmasıydı. Sarışın olduğum için bundan önce bana hep aptal sarışın, masum kız ve hafif silik roller geliyordu. Ben sarışınım, ömrümün sonuna kadar bana böyle aptal sarışın rolleri gelecek diye düşünüyordum ama bu rol geldi. Bende gelen teklifi hemen kabul ettim.

Size gelen tepkiler ne yönde?

Aslı Enver – Kötü her zaman dışlanır. Bu yüzden bana sinir oluyorlar. İğrenç Almancı diyorlar. İnternete artık girmiyorum. Çok acımasızca yorumlar yapıyorlar. İnternetin başında aptal gibi gözlerim doluyor. Bu yüzden nete girmiyorum. Aslında bu işi ne kadar iyi yaptığımı gösteriyor ama ben yine de olumsuz yorumlardan etkileniyorum.

İstanbul dışında çalışmak nasıl?

Aslı Enver – Çok zor .Özlem duygusunu çok yoğun yaşıyorum. Bir de burada özel bir hayatınız yok. Ailemi özlediğim zaman yapım ekibindeki Pelin ablaya sarılıyorum.

Hayatınızda biri var mı?

Aslı Enver – Şuan da hayatımda biri yok. Herkes gibi bende bir darbe yedim.O darbeleri atlatmak biraz zaman alıyor. İzmir’e gelmişken biraz olsun kendimi dinliyorum. O kalp kırıklığı ve yara geçmeden bir ilişkiye başlayamam. Dizide Mine, aldatıldığını öğrenecek.Bunun can acısını ben biliyorum ve onu çok iyi hissedebildim. Aldatıldığını duyduğun zaman ne kadar canının yandığını ve kulaklarının bile yandığını çok iyi bilirim. Bir oyuncunun yaşadığı acı kendisine ve oyunculuğuna çok fazla şey katıyor bence.

Aslı Enver (Mine)

Aslı Enver ve Kavak Yelleri

10 Mayıs 1984 İngiltere doğumlu, Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olan ve şu anda Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümü'nde eğitimine devam eden Aslı Enver, Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine karakterini canlandırıyor. Genç oyuncu daha önce Hayat Bilgisi dizisinde, Yapı Kredi, Lescon ve Molped reklamlarında rol almıştır.

Aslı Enver, dizide canlandırdığı Mine karakteri hakkında şunları söylüyor: "Almanya’dan Türkiye’ye getirilmiş bir kız. Kasaba gibi bir yere geliyor ve Deniz’i kendine aşık ediyor. Mine erkekleri kullanarak bir şeyler yapmak istiyor. Kendine göre haklı sebepleri var. Ben de 12 yaşıma kadar İngiltere’de yaşadım. Mine karakteri bana zıt olmasına rağmen bazı benzer yönlerimiz de yok değil."